De første skridt, tegneseriealbum. Bind 1 - Fra 7 år

Utrolig smukt illustreret tegneserie om de første indvandringer på Grønland. Vi befinder os i det nordligste Canada og Grønland for 4.500 år siden. Et hævndrab har sendt en lille gruppe mennesker på vandring ind i et ukendt land mod øst. Men isen og fangsten svigter, og de klarer det ikke. Kun drengen Nanu og nogle få andre overlever.

Nanu kan ikke glemme det ny land, og som voksen storfanger vandrer han og nogle familier igen mod Grønland. Her udforsker de verdens nordligste land, jager moskusokser og bosætter sig. Cirklen sluttes da Nanu og hans frænder, Independencefolket, der vandrede nord om Grønland, møder de første mennesker, Saqqaqfolket, der gik syd om landet.

"De første skridt" er et tegneseriealbum skabt i et nært samarbejde mellem den grønlandske tegner og kunstner Nuka K. Gotfredsen og et hold af arkæologer fra SILA - Nationalmuseets Center for Grønlandsforskning. Ønsket med tegneseriealbummet er at nå ud til så mange som muligt – ikke mindst børn og unge – med fascinerende og originale fortællinger om den nyeste viden fra den arkæologiske udforskning af Grønland.

Med Nuka K. Godtfredsens værker er der tale om sublimt håndarbejde, og illustrationerne, der må betragtes som kunstværker i sig selv, er en vigtig brik i formidlingen af Grønlands forhistorie. Værkerne er af så høj kunstnerisk såvel som videnskabelig kvalitet, at Nationalmuseet betragter dem som vigtige fremtidige kilder.

Hermelinen er en fiktiv fortælling baseret på historisk viden. Med henblik på at repræsentere så præcist et billede som muligt af f.eks. redskaber, jagtmetoder, boligform, beklædning og ikke mindst tolkninger af tankegang og spiritualitet i disse arktiske samfund, har Nuka K. Godtfredsens haft assistance af arkæologer fra Nationalmuseets etnografiske samling. De har blandt andet været behjælpelige med viden om de tidligste samfund og kultur.

Vi anbefaler dog, at børn fra 7 år læser bogen sammen med en voksen, da der forekommer voldsomme scener i bogen, som kræver forklaringer og forståelse for handlemåde og tidsperiode. Skal børn selv læse den anbefaler vi, at man skal være omkring 10-11 år gammel.

Periode: Stenalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger i farver
Mål (BxH) i cm: 28,2 X 29,0
Forfatter: Nuka K. Godtfredsen og SILA - Rhe National Museum of Denmark
Forlag: Ilinniusiorfik
Serie: Oqaluttuaq
Udgivelsesår: 2009

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.