Gaven, tegneseriealbum. Bind 3 - Fra 7 år.

Dette tredje album om Grønlands forhistorie, befinder vi os i 1700-tallets Vestgrønland, hvor inuit og dansk-norske nybyggere befolkede landet, mens der om sommeren på havet var en livlig aktivitet af europæiske hvalfangere.
I ’Gaven’ følger vi inuitdrengen Qajuuttaq, der bor i Kangeq med sin familie. En sommer drager Qajuuttaq og hans familie ind i Nuuk fjord for at fremstille gryder og lamper af fedtsten og her bukker forældrene under for koppeepidemien.

’Gaven’ er bind 3 ud af fire i tegneserien ’Oqaluttuaq’ (’Fortællinger’), der handler om Grønlands forhistorie. Den er skabt i et nært samarbejde mellem den grønlandske tegner og kunstner Nuka K. Gotfredsen og et hold af arkæologer fra SILA - Nationalmuseets Center for Grønlandsforskning. Ønsket med tegneseriealbummet er at nå ud til så mange som muligt – ikke mindst børn og unge – med fascinerende og originale fortællinger om den nyeste viden fra den arkæologiske udforskning af Grønland.

Med Nuka K. Godtfredsens værker er der tale om sublimt håndarbejde, og illustrationerne, der må betragtes som kunstværker i sig selv, er en vigtig brik i formidlingen af Grønlands forhistorie. Værkerne er af så høj kunstnerisk såvel som videnskabelig kvalitet, at Nationalmuseet betragter dem som vigtige fremtidige kilder.
Vi anbefaler, at børn fra 7 år læser bogen sammen med en voksen, da der forekommer voldsomme scener i bogen, som kræver forklaringer og forståelse for handlemåde og tidsperiode. Skal børn selv læse den anbefaler vi, at man skal være omkring 10-11 år gammel.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger i farver
Mål (BxH) i cm: 28 x 29
Forfatter: Lisbeth Valgreen, Nuka K. Godtfredsen
Forlag: Ilinniusiorfik
Serie: Oqaluttuaq
Udgivelsesår: 2015

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.