• IKKE PÅ LAGER
    MEN KAN BESTILLES
    Hermelinen, tegneseriealbum. Bind 2 - Fra 7 år.

Utrolig smukt illustreret tegneserie, som handler om en kvinde, der udvikler sig til shaman (åndemaner). Man følger hendes udvikling, rejse og møde med Inuit-folket. Handlingen foregår i 1100-tallet, hvor den sene dorset-kultur møder inuit-kulturen. Inuitterne, som netop var indvandret, indtog i løbet af blot få generationer alle dele af arktisk Canada og Grønland, mens dorsetfolket (som inuitterne kaldte tunit) forsvandt sporløst.

"Hermelinen" er bind 2 ud af fire i tegneserien Oqaluttuaq (Fortællinger), der handler om Grønlands forhistorie. Den er skabt i et nært samarbejde mellem den grønlandske tegner og kunstner Nuka K. Gotfredsen og et hold af arkæologer fra SILA - Nationalmuseets Center for Grønlandsforskning. Ønsket med tegneseriealbummet er at nå ud til så mange som muligt – ikke mindst børn og unge – med fascinerende og originale fortællinger om den nyeste viden fra den arkæologiske udforskning af Grønland.

Med Nuka K. Godtfredsens værker er der tale om sublimt håndarbejde, og illustrationerne, der må betragtes som kunstværker i sig selv, er en vigtig brik i formidlingen af Grønlands forhistorie. Værkerne er af så høj kunstnerisk såvel som videnskabelig kvalitet, at Nationalmuseet betragter dem som vigtige fremtidige kilder.

Hermelinen er en fiktiv fortælling baseret på historisk viden. Med henblik på at repræsentere så præcist et billede som muligt af f.eks. redskaber, jagtmetoder, boligform, beklædning og ikke mindst tolkninger af tankegang og spiritualitet i disse arktiske samfund, har Nuka K. Godtfredsens haft assistance af arkæologer fra Nationalmuseets etnografiske samling. De har blandt andet været behjælpelige med viden om de tidligste samfund og kultur.

Vi anbefaler dog, at børn fra 7 år læser bogen sammen med en voksen, da der forekommer voldsomme scener i bogen, som kræver forklaringer og forståelse for handlemåde og tidsperiode. Skal børn selv læse den anbefaler vi, at man skal være omkring 10-11 år gammel.

Lager statusIkke på lager
På lager igen om:Uvis leveringstid
Bidragydere: SILA - Rhe National Museum of Denmark
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger i farver
Mål (BxH) i cm: 28,2 X 29,0
Forfatter: Nuka K. Godtfredsen. Idéoplæg, historie og tekst: Martin Appelt
Forlag: Ilinniusiorfik
Serie: Oqaluttuaq
Udgivelsesår: 2012

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.