Som syet til Jorden. Textilfund fra det Norrøne Grønland

Erik den Rødes efterkommere, de norrøne grønlændere, beboede det sydvestlige Grønland i et halvt årtusinde indtil midten af 1400-årene, hvor de sidste nordboere af endnu uopklarede grunde forsvandt. Den grønlandske jord har bevaret den unikke kulturarv efter nordboerne, og bogen præsenterer et fuldstændigt katalog over de norrøne tekstilfund fra 28 lokaliteter udgravet af danske arkæologer igennem de sidste par hundrede år. I 1921 blev der på Herjolfsnæs kirkegård gjort unikke fund af nordbodragter. Resultaterne af de arkæologiske udgravninger ved Herjolfsnæs/Ikigaat gav genlyd i hele verden. Årsagen til den store opmærksomhed var det enestående fund af velbevarede dragtdele fra middelalderen: I stedet for i kister var mange døde blevet gravlagt indsvøbt i aflagte klæder. Kjoler til voksne og børn, hatte og kalotter, strudhætter og hoser, som man hidtil kun havde kendt fra afbildninger fra Vesteuropas middelalder, blev bragt til Danmark, og de velbevarede dragter hører i dag til blandt Nationalmuseets skatte.Bogens forfatter har i mange år forsket i nordboernes tøj - og nytolker i denne bog Herjolfsnæsdragterne (der her udgives for første gang på dansk) og analyserer desuden alle senere fund af nordbotekstiler i Grønland.

Periode: Middelalder til nyere tid
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 30
Forfatter: Else Østergård
Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Udgivelsesår: 2003

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.