Faner og estandarter i den danske hær

Gennem tiderne har de mange forskellige afdelinger i den danske hær anvendt tusindvis af faner. Oprindelig havde fanerne stor betydning, ikke mindst som samlingspunkt på slagmarken, men i dag har de reelt kun ceremoniel betydning.

I denne første, samlede fremstilling om emnet gives en oversigt over hvilke typer af faner der har været anvendt, og hvordan de har været fordelt. I beskrivelsen af deres brug kommer vi også tæt på særlige fænomener som fanesvingning og aflæggelse af faneed. Derudover beskrives udviklingen af farver, motiver og materialer. Endelig gives en kort introduktion til Danmarks officielle samling af militære faner, herunder trofæfaner, på Tøjhusmuseet.

Periode: Middelalder til nyere tid
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 17,4 x 24,5
Forfatter: Karsten Skjold Petersen
Forlag: Tøjhusmuseet
Udgivelsesår: 2016

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.