• Smagen af jordbær
    Smagen af jordbær

Smagen af jordbær

198,00 DKK

Hvert eneste øjeblik året rundt, plukkes et jordbær et sted i verden. Det fristende bær er elsket af alle og dyrkes fra Grønland til Tasmanien og fra Colombia til Japan. Alligevel synes vi, at intet er mere dansk end jordbær med fløde.

Denne bog handler om jordbær - om historien, botanikken, jordbær i kunst og kultur, jordbær i haven, dyrkning, beskrivelse af de bedste og mest berømte sorter samt jordbærs gode smag og indholdsstoffer. Og her er opskrifter med jordbær til både desserter og i det salte køkken.

De fem jordbærplanter, der er begyndelsen til det nutidige havejordbær blev i 1714 bragt til Frankrig fra Chile af den franske spion, løjtnant Amédée François Frézier, der også var interesseret i planter og her krydsede de med skarlagen jordbær, og havejordbærret var født. Inden da var det de vilde jordbær, der blev spist med stor nydelse.

Forfatteren, cand. hort. Maren Korsgaard, er økologisk dyrker samt rådgiver og akademisk medarbejder på Pometet, Københavns Universitet. Hun har også skrevet bøgerne ’Smagen af græskar’, ’Bær’, ’Æbler’, ’Frugt og bær’ og ’Politikens bog om beskæring’ samt en lang række artikler til magasiner og aviser.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 9788793159198
Periode: Nyere tid
Sideantal: 157
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21 x 25,5
Forfatter: Maren Korsgaard
Forlag: Koustrup & Co
Serie: Smagen af ...
Udgivelsesår: 2016
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer