Dansk håndværk DVD nr. 2 Træ. Bødkeren 1959 Lynæsjollen 1966

Enestående dokumentarfilm om dansk håndværk.

Ingeniør Aage Rothenborg (1891-1983) har i samarbejde med Nationalmuseet ydet en pionerindsats ved at optage i alt 20 unikke stumfilm, der dokumenterer håndværk og arbejdsprocesser, som forsvandt i løbet af industrialiseringen af samfundet i forrige århundrede.

I filmene kommer man tæt på nogle af de sidste udøvere af gamle håndværk. Man følger deres arbejde og håndtering af redskaber, som i dag findes i museets righoldige samling.Aage Rothenborgs egen facination af disse menneskers fysiske styrke og faglige dygtighed ses blandt andet ved, at han lader kameraet dvæle ved hændernes håndtering af materialet.

DVD'en indeholder to dokumentarfilm om håndværk i træ. Bødkeren fra 1959 varer 42 minutter, Lynæsjollen fra 1966 varer 44 minutter.

Varenummer: 220002
Mål (BxH) i cm: 13,5 x 19
Genre: Dokumentar
Filmselskab: Nationalmuseet og Ingeniør Aage Rothenborg
Samlet spilletid: 86 min
Serie: Dansk håndværk
Udgivelsesår: 2004

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.