Dansk håndværk - DVD nr. 7. Kvinders husholdningsarbejder. Fra sædebed til bageovn 1946-47. Håndmal

Enestående dokumentarfilm om dansk håndværk.

Ingeniør Aage Rothenborg (1891-1983) har i samarbejde med Nationalmuseet ydet en pionerindsats ved at optage i alt 20 unikke stumfilm, der dokumenterer håndværk og arbejdsprocesser, som forsvandt i løbet af industrialiseringen af samfundet i forrige århundrede.

I filmene kommer man tæt på nogle af de sidste udøvere af gamle håndværk. Man følger deres arbejde og håndtering af redskaber, som i dag findes i museets righoldige samling.

Aage Rothenborgs egen facination af disse menneskers fysiske styrke og faglige dygtighed ses blandt andet ved, at han lader kameraet dvæle ved hændernes håndtering af materialet.

DVD'en indeholder tre dokumentarfilm Fra sædebed til bageovn fra 1946-47 varer 36 minutter, Håndmalkning fra 1973-75 varer 29 minutter og Hjemmebrygning fra 1968 varer 29 minutter.

Varenummer: 220007
Genre: Dokumentar
Filmselskab: Nationalmuseet og Ingeniør Aage Rothenborg
Samlet spilletid: 94 min
Serie: Dansk håndværk
Udgivelsesår: 2004

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.