Sharjah - kunst fra Emiraterne - Udstillingskatalog særudstilling 2010

Få et overraskende indblik i arabisk kultur gennem Emiratet Sharjahs udsøgte samlinger. Se håndkolorerede landkort, arabisk kalligrafi og moderne billedkunst af både kvindelige og mandlige kunstnere.

Emiratet Sharjah og dets geografiske placering præsenteres gennem en rig samling historiske landkort fra 1500-tallet og frem. I de ældste, der er håndkolorerede i pastelfarver, er der ud over de obligatoriske have, floder og landområder indtegnet karavanedyr som elefanter, kameler, folk i eksotiske dragter og skibe for fulde sejl. På disse overvejende europæisk producerede landkort har grænser flyttet sig, navne ændret sig og selv kystlinjer synes at have forandret sig markant; manglen på viden og genbrug fra ældre kort, har gjort, at nogle kort kan forekomme lovligt fantasifulde, mens andre ligger forbløffende tæt på de satellitkort, vi kender over den Arabiske Halvø.

Emiratet Sharjah har gennem årtier ført en meget aktiv kunstpolitik med store, internationale biennaler for kunst og kalligrafi, hvor udveksling og dialog med omverdenen har været i fokus. Udstillingens seks udvalgte kunstnere arbejder med hver sin udtryksform – foto, video, installation og maleri – og er hver især optaget af at indgå i nye visuelle dialoger mellem værket, beskueren og omgivelserne. Dette understreges i de korte portrætfilm, hvor kunstnerne taler direkte til publikum.

Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21,6 x 21,6
Forfatter: Redaktører: Christel Braae og Else Marie Bukdahl
Forlag: Nationalmuseet
Udgivelsesår: 2010
Sprog: Dansk, engelsk

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.