PNM vol. 11: Islands Pompeji. Den fællesskandinaviske Arkæologiske Ekspedition til Pjorsardalur i 1939

Da antikvaren Daniel Bruun fra Danmarks Nationalmuseum i 1896 besøgte dalen, som i landnamstiden var en af Islands mest frugtbare områder tæt ved vulkanen Hekla, blev han slået af stedets nu golde og vegetationsløse flader. Man så kun rester af vikingetidens og middelalderens gårde som ruiner, og Bruuns beretninger inspirerede eftertidens arkæologer til en fællesnordisk ekspedition til stedet, som endelig lod sig gennemføre i 1939. Bogen fortæller om ekspeditionen og de personer, der stod bag samt deltog i den.

Varenummer: 8776020533
Periode: Vikingetid til middelalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21 x 30
Forfatter: Steffen Stummann Hansen
Forlag: Nationalmuseet
Serie: PNM
Udgivelsesår: 2006

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.