Adel - Den danske adel siden 1849

Adel - Den danske adel siden 1849

Med grundloven i 1849 mistede den danske adel sine forrettigheder, og lensafløsningen i 1919 betød, at de danske godser mistede den helt centrale økonomiske, politiske, sociale og kulturelle rolle, som de hidtil havde indtaget i danmarkshistorien. Ikke desto mindre har vi fortsat i Danmark en adelsstand, som omfatter en større gruppe mennesker, både godsejere, advokater, skolelærere, bagere og mange andre.

Men hvad vil det egentlig sige at være adelig? Hvilken rolle spiller adelen, som bærere af en særlig kulturarv?

Denne pragtudgivelse fortæller historien om den danske adel siden 1849, hvilken rolle denne førhen helt centrale samfundsgruppe har spillet, efter at privilegierne forsvandt – politisk, kulturelt, økonomisk. Bogen er samtidig et portræt af en samfundsgruppe, som de fleste forbinder med herregårde, lange slægtsnavne og Billedbladets royale reportager, men som for langt de flestes vedkommende lever helt almindelige, gennemsnitsdanske hverdagsliv.
Undervejs møder vi Neergaard’er, Moltker, Brockenhuuser, Biller, Reedtz-Thotter, Rantzauer, Huitfeldter, Rosenvinger, Wedell’er og mange, mange flere.

Varenummer: 9788712050889
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 25,7 x 27,8
Forfatter: M.K.Jensen, K.J.V.Jespersen, A.Lowzow, J.Nevers, N.Clemmensen, D.Tamm, R.Andersen, N.Bartholdy, L.Bisgaard, H.C.Berg, H.Holstein, H.C.Johansen, J.Laursen, J.Mylius, J.F.Møller, B.Possing, C.P.Rasmussen, Mfl.
Forlag: Gads Forlag
Udgivelsesår: 2015

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.