Vi kommer hjem igen! - Dagligliv og drama - Danmark-Ekspeditionen til Nordøstgrønland 1906-08

Da Mylius-Erichsens Danmark-Ekspedition i 1906 forlod København for at sejle til Arktis, var det en enestående begivenhed, der havde hele nationens opmærksomhed. Men to års ophold i Grønland under ekstreme klimaforhold uden kontakt med omverdenen blev en hård prøvelse for de 28 deltagere.

For første gang nogen sinde udgives originale dagbogstekster fra ekspeditionens to kunstnere – Achton Friis og Aage Bertelsen. Levende, underholdende og dramatiske dagbøger, der fortæller om dagliglivet på godt og ondt. Mylius-Erichsens stræben for at nå sit mål og udfordre egne grænser kostede ham og hans slædehold livet, og det er denne gådefulde historie, der har udødeliggjort Danmark-Ekspeditionen.

Bogen er skrevet og redigeret af museumsinspektør Søren Frandsen og bibliotekar Mette Karlsson, og den er rigt og helt unikt illustreret med fotos samt Friis’ og Bertelsens malerier, tegninger og skitser fra opholdet i Grønland og indeholder endvidere originale bidrag af forskningsbibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek, Henrik Dupont og kunstneren og forfatteren Per Kirkeby.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 25 x 28
Forfatter: Søren Frandsen, Mette Karlsson
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2015

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.