• Æblemjød med humle
    Æblemjød med humle

Æblemjød med humle

158,00 DKK

Mjød er betegnelsen på vin brygget på basis af honning. Den gyldne drik spiller en stor rolle i den nordiske mytologi. Det var den fornemme vin, der var forbeholdt guder og heltene i Valhalla. Blandt de mere jordiske vikinger blev mjøden serveret i forbindelse med særlige højtider og blandt de mest velhavende.

Med denne mjød har bryggeriet forsøgt at genskabe den sagnomspundne drik baseret på rene råvarer, der findes i den danske natur. På trods af en forholdsvis lav alkoholprocent på 13 %, får man en stor smagsoplevelse, hvor den søde og cremede honning afbalanceres med æblernes naturlige frugtsyre og humle tilfører bitterhed. 

Mjøden får lov til at udvikle sig langsomt og naturligt med en ca.10 måneder lang gæringsproces, der sikrer en god aroma og stor smagsoplevelse. 

Æblemjøden er tæt på at være en ren naturvin, alkoholen udvikles naturligt og vinen er desuden hverken svovlet eller filtreret. Der vil over årene dannes en smule bundfald, som også kendes fra portvin. 

Mjød er som årgangsvin og kan lagres i mange år. 

Der vil være smagsmæssige nuancer mellem de enkelte årgange, da mjøden er afhængig af de enkelte somre, hvor frugten modnes og honningen indsamles samt af de enkelte vintres styrke, da gæringen og klaring sker i uopvarmede rum hen over vintermånederne.

Der er mange gode anledninger til at sætte et glas mjød på bordet, ved festlige lejligheder som bryllupper, barnedåb, fødselsdage, i gode venners lag eller når man bare vil forkæle sine egne smagsløg. 

Magasinet Gastro: ”… den minder mest om en lys portvin, og serveret afkølet er den genial til eksempelvis ost. Noma & Co. burde kende deres besøgelsestid og se at få den på menuen.” 

Serveringstemperatur 12-14° C. Efter åbning anbefales det at drikke den indenfor 6 måneder.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37259
Smagsprofil: Dessertvin med smag af æble og humle.
Anvendelse: Som aperitif, til ost, dessert, kage & chokolade
Indhold: Økologisk æblemost, dansk honning, humle
Opbevaring: Køligt og beskyttet mod sol
Mål (BxHxD) i cm.: 6,5 x 32,5

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer