Guldhøjstolen i eg og med lyst kernelæder

5.498,00 DKK

Den store gravhøj fra bronzealderen med det forjættende navn Guldhøj ligger i Sønderjylland, og den blev udgravet i 1891. Højen indeholdt, blandt andet, en egekiste med en gravlagt mand. I fodenden lå en meget usædvanlig genstand – en klapstol! Den fornemme lille stol, som var meget velbevaret, var af asketræ med udskårne mønstre med indlagt sort beg. Sædet var af odderskind, kun en stump er dog endnu bevaret. Klapstolen dateres til anden halvdel af 1400-årene f.Kr. Klapstolen fra Guldhøj - som har tilhørt en dansk stormand - er den eneste fuldstændigt bevarede stol fra bronzealderen i Europa, og originalen kan du få at se på Nationalmuseet.

Kopien af stolen som du kan købe i Museumsbutikken er udført af den berømte danske kunsthåndværker Poul Hundevad i egetræ og kernelæder, og fremstillet i forholdet 1:1,5 (af hensyn til de større nutidsmennesker), - og kan til enhver tid gøre møbelarkitekten Wegner rangen stridig med hensyn til kvalitet og arkitektonisk overlegenhed. Kan bruges som en super flot fodskammel ved lænestolen, eller som ekstra stol ved sofabordet eller i køkkenet. Leveringstid må påregnes.

NB: Det er ikke meningen, at man skal behandle kernelæderskindet på stolen. Læderet får med tiden sin helt egen naturlige patina af vejr og vind, som er en del af læderets charme. Vælger du alligevel at behandle dit skind, vil det ikke efterfølgende være muligt at drage hverken Museumsbutikken eller vores leverandør til ansvar for dette.

Periode: Bronzealder
Materiale: Egetræ, kernelæder
Mål (BxHxD) i cm.: ca. 48 x 37 x 39

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.