Den Danske Sangskat I - 3 CD

Her får du en nyudgivelse med 3 udvalgte cd'er samlet i én boks med musik fra 1800-tallet, - cd'er, som hver især oprindeligt er udkommet enkeltvis. Da deres popularitet har været rigtig stor, har musikforlaget Naxos derfor valgt at genudgive dem. CD'erne indeholder én cd med salmer, én med sange fra Romantikken og én med sange af C.E.F. Weyse. Så der er fuld valuta for pengene, hvis du køber boksen hér.

Cd'erne udgøres, som sagt, af musik fra 1800-tallet, det århundrede hvor “den danske sang” for alvor etablerede sig i folks bevidsthed. Weyses morgen- og aftensange til texter af Ingemann hører naturligvis med her, men mange af de mest elskede romantiske sange er også med ... fra “På Sjølunds fagre sletter” frem til “Midsommervisen” har vi en perlerække af skønne romantiske digte med ligeså fine melodier. Og 1800-tallet ydede også et vægtigt bidrag til den danske salme-skat. Selvom den thomas-laubske udrensning af romantisk gods i den danske kirkesang var et hårdt slag for dette repertoire, har dele af det vist sig levedygtigt nok til igen at blomstre i de sidste årtier af det 20. århundrede. Og disse salmer hører nu atter til de mest elskede.

CD 1 - Sange af C.E.F. Weyse:

Nu titte til hinanden - Kommer hid, I piger små - Nu vågne alle Guds fugel små - Den store stille nat går frem - Gud ske tak og lov - Nu ringer alle klokker mod sky - Dagen går med raske fjed - Der står et slot i Vesterled - Morgenstund har i guld i mund - Lysets engel går med glans - Storken sidder på bondens tag - Den signede dag - m.fl.

CD 2 - Sange fra Romantikken:

På Sjølunds fagre sletter - Hist, hvor vejen slår en bugt - Madonna over bølgerne - I våren knoppes en lind - Flyv, fugl flyv - Serenade fra "Der var engang" - Midsommervise - En sommeraften - De røde roser i lunden stå -  Du rose midt i urtegård - Der drysse korn fra et modent strå - Snart er natten svunden - Havfruesang - m.fl.

CD 3 - Danske salmer:

Kirken den er et gammelt hus - Nu takker alle Gud - Sig månen langsomt hæver - I al sin glans nu stråler solen - Fred hviler over land og by - Nu falmer skoven - Vi pløjed' og vi så'de - Her vil ties, her vil bies - Sorrig og glæde - Hil dig frelser og forsoner - Vidunderligst af alt på jord - Udrust dig, helt fra Golgata - Rind nu op i Jesu navn - m.fl.

Genre: Korsang
Indspilning: Opsamling
Komponist: Blandede komponister og tekstforfattere
Musikselskab: Naxos
Serie: Den danske sangskat
Udgivelsesår: 1998,1999 og 2002

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.