Klang av oldtid: Bronselur - CD

Musik skrevet til bronze-lur og opført af gruppen ’Klang av oldtid’. De lurer som gruppen spiller på, er nøjagtige kopier af lurerne fra Brudevælte som blev fundet i 1797 i Brudevælte Mose i Nordsjælland.

En lur er et blæseinstrument fra yngre bronzealder (ca. 1000 f.Kr.), der er støbt af bronze.
De fleste lurer kendes fra Danmark, selv om også Sverige, Norge og Nordtyskland har leveret deres eksemplarer. Rørenes svungne form minder om oksehorn – måske har netop oksehorn været forbilledet for luren? I Danmark findes lurerne som regel parvis, og de er altid nedlagt i moser.

Betegnelsen ”lur” er af nyere dato - det blev anvendt af arkæologer i begyndelsen af 1800-årene. Oprindeligt stammer det fra de islandske sagaer, hvor der berettes om at ”krigerne kaldtes til kamp med luren”. Lurernes udformning og størrelse varierer. Ved hjælp af denne variation kan man opstille lurens udvikling gennem tid.

Periode: Bronzealder
Mål (BxH) i cm: 14 x 12,5
Komponist: Håkon Berge, Bjørn Andor Drage, Ragnar Bjerkreim og Gaute Vikdal
Musikselskab: Euridice
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Norsk

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.