Frederik d. 2's forlovelsesring - sølv

Denne kopi af Frederik d. 2's elegante forlovelsesring i sterling sølv fra ca. år 1575, kan man se kongens valgsprog "MEIN HOFNVNG ZV GVT" i sort emalje, som kan oversættes til "MIT HÅB TIL GUD". På den indvendige side af den originale ring i guld, som i dag kan ses på Nationalmuseet, kan man desuden se hans dronnings navn "SOFIE". Der er stadig svage spor efter emaljen i bogstaverne. Ringen er deponeret fra Rosenborg, hvortil den blev skænket i 1915 af hertuginde Ingeborg. Ringen er meget brugt som vielsesring på grund af den klassiske og enkle dekoration, som passer godt til både mænd og kvinder.

Museumsbutikken kan også - hvis det er et ønske - sørge for indgravering både i vores sølv- og guldringe, - og dér hvor ringens design tillader det. Du skal bare komme ind og besøge os i butikken på Nationalmuseet, så skal vi nok hjælpe og vejlede dig. Det samme gælder, hvis du er interesseret i andre størrelser, end hvad der er muligt at bestille hér i vores webshop, - det vil sige størrelser udover 50-60.

Varenummer: STU177
Periode: Middelalder
Materiale: Sterlingsølv
Udenlandske ringmål: Udenlandske ringmål
Mål: Følger ringstørrelse

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.