Glasbrikker i kork med antikt hollandsk motiv

Pakke med seks korkbrikker til at stille kolde - og varme drikke på. Motiverne stammer fra hollandske fliser fra omkring 1700 og har påtegnede krakeleringer, som får dem til at se rustikke ud.

Hollandske fliser og kakler begynder at dukke op i slutningen af 1500-tallet. Inspireret af fliser fra Spanien som blev ”importeret” med Kong Fillip d.2.s besættelse af Nederlandene, begyndte hollænderne at skabe deres egne fliser, der ud over at have en isolerende effekt på de vægge, de blev sat op på, også var svært dekorative.

De første hollandske fliser var flerfarvede, men fra omkring 1650 begynder de velkendte hvide fliser med blåt motiv at dukke op, senere vinder den karakteristiske ring og hjørne-motiverne indpas.

Hollandske fliser har i perioder været meget populære samlerobjekter.

Både Skipperhus og Kommandørgården på Frilandsmuseet er dekoreret med hollandske fliser. Begge huse er fra det sydlige Jylland (Fanø og Rømø) og det var netop i denne region der tidligere var mest handel med Holland. Derfor finder man også Danmarks største samling af hollandske fliser på Museum Sønderjylland i Tønder.

Materiale: Kork, plastik
Mål (BxHxD) i cm.: Ca. 10 cm i diameter

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.