• 1864 - Sønner af de Slagne
    1864 - Sønner af de Slagne

1864 - Sønner af de Slagne

399,00 DKK

Året 1864 er mejslet ind i dansk selvforståelse og historie. Det er ikke uden grund. Tusinder faldt, drømmen om Danmark til Ejderen brast, og staten blev en nationalstat. Men nederlaget er på mange måder tilskrevet større betydning end rimeligt er, ikke mindst af de historikere, der voksede op i årene efter 1864 – og takket være dette forstår vi danskere den dag i dag ikke vores egen historie.

Med bogen ’1864 – Sønner af de Slagne’ præsenterer Rasmus Glenthøj en ny fortælling om, hvordan det moderne Danmark tog form i årene fra 1814 til begyndelsen af 1900-tallet. Bogen er et opgør med glansbilledet af det lille fredelige Danmark - og det er en fortælling om, at meget sagtens kunne være gået helt anderledes.  

Ligesom i resten af Europa blev også den dansk-tyske helstat revet fra hinanden af nationalisme, liberalisme og radikalisme, der i det 19. århundrede gik hånd i hånd. Demokratiseringen skabte på lang sigt stabile stater, men på kort betød det død og ødelæggelse i form af to blodige krige.

Historien blev imidlertid ikke blot formet af store ideologiske strømninger, men også af tilfældigheder, uheld og enkeltpersoners handlinger, der til sammen skabte netop den skæbne, som vi i dag kender som danmarkshistorien - og den selvopfattelse, vi kender som danskhed.

I dag kender mange til Christian 9.s planer om Danmarks indtræden i det tyske forbund. Denne bog fortæller sensationelt nyt om bl.a. den danske regerings forsøg på at skabe en skandinavisk stat, de svensk-norske kongers tilbagevendende forsøg på at blive danske konger og de skandinavistiske revolutionsplaner i årene omkring 1864. Bl.a. begik både regeringen og centrale embedsmænd højforræderi, da de uden kongens, rigsdagens eller rigsrådets viden forsøgte at gøre Sveriges Karl 15. til dansk konge og Stockholm til unionshovedstad, mens andre havde planer om at genindføre enevælden ved et statskup.

Bogen bygger på flere års studier af et omfattende kildemateriale, hvoraf dele aldrig tidligere har været benyttet af historikere.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34739
Periode: Nyere tid
Sideantal: 574
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 20 x 25
Forfatter: Rasmus Glenthøj
Forlag: Gads Forlag
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.