• Ejsbøl Mose - Die Kriegsbeuteopfer im Moor von Ejsbøl aus dem späten 1. Jh.v.Chr. Bis zum frühen 5.
    Ejsbøl Mose - Die Kriegsbeuteopfer im Moor von Ejsbøl aus dem späten 1. Jh.v.Chr. Bis zum frühen 5.

Ejsbøl Mose - Die Kriegsbeuteopfer im Moor von Ejsbøl aus dem späten 1. Jh.v.Chr. Bis zum frühen 5.

450,00 DKK

Ejsbøl Mose rummer et af Danmarks fineste våbenofferfund fra romersk og ældre germansk jernalder, der ligesom Illerup er undersøgt helt og aldeles med moderne metoder. Fundet består af våben af jern, dvs. sværd, spyd, lanser, skjolde, rytterudstyr, personligt udstyr, ædelmetaller, bådnagler m.m.
Der har været to store udgravningskampagner i mosen i henholdsvis 1955-64 og 1997-99, med ca. 1500 genstande fra hver kampagne, i alt ca. 3000 fund.
Denne bog er en ny typologisk, kronologisk, naturvidenskabelig og kulturhistorisk bearbejdning af fundene fra begge kampagner, og samtidig en publicering af 1997-99 materialet med katalog og plancher.
Resultatet er tre ofrings- eller deponeringsfaser, der betegnes Ejsbøl 1, Ejsbøl 2 og Ejsbøl 3. Ejsbøl 1 er en beskeden deponering af lanser og skjolde m.m. fra ca. Kristi fødsel.
Ejsbøl 2 er den største deponering, der stammer fra ca. 300 e.Kr. Denne ofring er bredspektret i sit udvalg af våben, personligt udstyr og rytterudstyr. Den har en tilnærmelsesvis komplet karakter, med en hærstyrke på ca. 150 mand og et forhold mellem ryttere og fodfolk på 1:10.
Ejsbøl 3 er også en stor bredspektret ofring med våben og pragtudstyr. Den stammer fra tiden kort efter 400 e.Kr.
Bogen rundes bl.a. af med en diskussion af styrkernes militære formåen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 9788788415841
Periode: Die Eisenzeit
Sideantal: 611
Indbinding: Gebunden
Illustrationer: Zeichnungen und Fotos in s / w und Farbe
Mål (BxH) i cm: 22 x 30
Forfatter: Anne Nørgård Jørgensen, Hans Chr. H. Andersen, Arne Jouttijärvi, Charlie Christensen, Ingrid Sørensen, Morten Fischer Mortensen, Jörg Nowotny
Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Serie: Jernalderen i Nordeuropa
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Deutsch

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.