• Danmarks krige
    Danmarks krige

Danmarks krige

99,00 DKK

Morgenstjerner og bøddelsværd møder støvede kalasjnikov-geværer fra Afghanistans ørken. Skinnende harnisker fra 1500-tallet møder en moderne F-16-pilot og Den Kolde Krigs ABC-dragt. Æstetik møder brutalitet. Disciplin møder kaos. Kanoner brager, skibe står i flammer, og krigstrommer dundrer til soldaternes fremmarch. Undervejs sidder Englandskrigenes krigsfanger og snitter skrin af suppeben, mens vor tids soldater sidder i Irak og spiller kort med spillekort prydet af Saddam Husseins kumpaners kontrafej.

Alt sammen i Danmarks krigshistorie. En 500 år lang historie, der langt fra er hverken rosenrød, fredelig eller politisk korrekt. Der forekommer alt fra lemlæstelse, plyndring og civile drab til dyremishandling og groft sprogbrug. Ikke desto mindre er det den skinbarlige og virkelige fortælling om, hvordan Danmark er blevet til. Danmarkshistorien er tæt vævet sammen med historien om Danmark som krigsmagt. Krig er faktisk snarere reglen end undtagelsen, og næsten hver generation de sidste 500 år har haft sin egen krig at forholde sig til. Danmarks krigshistorie er en del af vores identitet, den fortæller noget om os selv. Udstillingens formål er i høj grad at bidrage til denne selvforståelse.

Udstillingen består af autentiske genstande, som har tilhørt både konger og almindelige soldater gennem tiden – eller som er erobret fra fjenden, indsamlet fra civilsamfundet eller bevaret fra de faldne på slagmarkerne. Dette udstillingskatalog rummer et udvalg af de mest karakteristiske og betydningsfulde genstande. Kataloget kan både læses som en selvstændig gennemgang af Danmarks krige og anvendes som en guide i selve udstillingen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34562
Periode: Middelalder - Nyere tid
Sideantal: 148
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos og tegninger i s/h og farver
Mål (BxH) i cm: 20 x 27
Forfatter: Louise Kofoed, Emil Thirup-Sorknæs
Forlag: Tøjhusmuseet
Udgivelsesår: 2013
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.