• Tilbud
    Dansk Artilleri indtil 1600. 50% rabat på oprindelig pris. Før 350 kr. nu kun 175 kr.
    Dansk Artilleri indtil 1600. 50% rabat på oprindelig pris. Før 350 kr. nu kun 175 kr.

Dansk Artilleri indtil 1600. 50% rabat på oprindelig pris. Før 350 kr. nu kun 175 kr.

350,00 DKK
175,00 DKK

Lige siden sin fremkomst i Europa i begyndelsen af 1300-tallet har kanonen indtaget en fremtrædende plads i krigsførelsen, idet den skabte en helt ny måde at føre krig på. Ved middelalderens slutning rådede de fleste europæiske stater over et effektivt artilleri. Denne udvikling gjaldt også i Danmark.

Ikke desto mindre er artilleriets historie i Danmark kun dårlig kendt. Indtil nu har der kun været en ringe viden om de tidligste kanoner. Denne bog fortæller historien om kanonens ældste tid i Danmark, lige fra den første omtale af krudt på dansk grund i 1372 og frem til 1600, hvor artilleriet for længst havde etableret sig som en vigtig våbenart.

Med udgangspunkt i kanonen selv beskriver bogen udførligt, hvordan kanoner anskaffedes og fremstilledes samt hele den industri, der knyttede sig til opretholdelsen af et effektivt artilleri. Endvidere behandles artilleriets organisation, administration og personel. Endelig redegøres der for materiellets brug til lands og til vands samt for anvendelsen af kanonen i de mange krige, Danmark udkæmpede i perioden.        

Bogen bygger på omfattende studier af bevarede genstande, skriftlige kilder samt billedmateriale, hvoraf meget ikke tidligere har været vist på tryk.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 39138
Periode: Middelalder
Sideantal: 541
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 18,5 x 25
Forfatter: Michael H. Mortensen
Forlag: Tøjhusmuseet
Serie: Tøjhusmuseets skrifter
Udgivelsesår: 1999
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.