• IKKE PÅ LAGER
    MEN KAN BESTILLES
    Dansk arkitektur i 1960'erne. Signeret af Vibeke Andersson Møller

FORLAGET SKRIVER
Dansk arkitektur i 1960'erne var fyldt med drømme, ambitioner, kreativitet, nytænkning og mangfoldighed. Velfærds­samfundet var under opbygning, og arkitekturen hjalp til. Der blev bygget storcentre, biblioteker, universiteter, hospitaler og meget mere. Store og små boligbebyggelser skød op over hele landet. Sam­tidig voksede typehusene sig stadig større og blev næsten hvermandseje. Nogle ønskede sig højhuse, andre middelhavs­landenes stilfærdige anonyme arkitektur. Industrialiseringen af byg­geriet tog fart, mens ungdomsoprøret og Thylejren søgte nye veje. Årtiet bød på senmodernisme i mange afskygninger, brutalisme, strukturalisme, fremtidsvisioner, tæt-lav og en snert af postmodernisme. På hver sin måde søgte arkitekterne at gøre 1960’ernes ­arkitektur tidssvarende, vedkommende og meningsfuld.

Vibeke Andersson Møller mag.art. i kunsthistorie 1991. Siden 1995 museums­inspektør og seniorforsker ved Nyere Tid og Verdens Kulturer, Nationalmuseet. ­Konsti­tu­eret overinspektør ved Nyere Tid, Nationalmuseet, 2007-2010. Bestyrelsesmedlem i Selskabet for Arkitekturhistorie og Europa Nostra Danmark. Censor ved Københavns Universitet 1996-2017, medredaktør af Architectura 2004-2019 og med­lem af Det Særlige Bygningssyn 2008-2015. For­fatter til artikler om dansk arkitektur i det 18. og 20. århundrede.
Forfatter til monografierne: "Stellings Hus" (2003), "Arkitekten Frits Schlegel" (2004), "Farver i funktionalismen" (2009), "Danske kunstnertapeter 1930-1965"(2013) og "Arkitekten og designeren Bent Karlby" (2014)
Bogens omslag viser Claus Bremers og Ole Helwegs Rundforbi Stadions svømmehal (1970) i Nærum. (Fotograferet af Roberto Fortuna)

Lager statusIkke på lager
På lager igen om:Uvis leveringstid
Indbinding: Indbundet
Mål (BxH) i cm: 26,2 x 29,8 x 5
Forfatter: Vibeke Andersson Møller
Forlag: Forlaget Rhodos
Udgivelsesår: 2019

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.