Masks - The Art of Expression

Masks exert a powerful fascination. A masked person, whether an actor or a participant in a rite or religious ceremony, is a person transformed - in many senses. Masking raises questions of identity and possession, reality and artifice, the natural and the supernatural. Masking is a near-universal phenomenon, but the uses and meaning of masks and masquerade has varied greatly between cultures.

This book studies eight principal areas: Africa, Oceania, Latin America, the Northwest coast of America, Japan, Classical Greece and Rome, Egypt and Europe. The disparate masking traditions of these cultures are discussed, but the main emphasis of the book is always on the masks themselves.

Periode: Prehistory to Modern Age
Indbinding: Softcover
Illustrationer: Photos in colour
Mål (BxH) i cm: 22 x 27,5