• Tilbud
    Fra sømilitær kapacitet til museumsgenstand. 50% rabat på oprindelig pris. Før 100 kr. nu kun 50 kr.
    Fra sømilitær kapacitet til museumsgenstand. 50% rabat på oprindelig pris. Før 100 kr. nu kun 50 kr.

Fra sømilitær kapacitet til museumsgenstand. 50% rabat på oprindelig pris. Før 100 kr. nu kun 50 kr.

100,00 DKK
50,00 DKK

”Ubådsvåbnet nedlægges” - med disse to ord i forsvarsforliget 2004 afsluttedes en epoke på næsten 100 år i det danske forsvar. En politisk beslutning, der er blevet diskuteret lige siden, og som er interessant, fordi det er første gang, at et land frivilligt har opgivet at have ubåde, samtidig med at der fortsat bygges ubåde overalt i verden. 

Ubådsvåbnet har generelt været en omstridt krigsskibstype. Selv blandt søofficererne har ubådsvåbnets muligheder og berettigelse været diskuteret gennem 1900-tallet, men fra 1970 har der derudover været stærke politiske kræfter i gang for at få afskaffet ubådene i det danske forsvar. Disse bestræbelser endte med beslutningen i 2004, der har medført, at ubådene fra at være en effektiv sømilitær kapacitet er sendt på museum. Hele fire ubåde er nu udstillet i danske museer. 

Det er historien om denne diskussion og de forskellige opfattelser af ubåden, som denne bog beskriver. Bogen udsendes i anledning af 100-året for kommandohejsningen på den førte danske ubåd ´Dykkeren´ den 5. oktober 1909.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34571
Periode: Nyere tid
Sideantal: 112
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos og tegninger i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 17,5 x 24,5
Forfatter: Hans Christian Bjerg
Forlag: Statens Forsvarshistoriske Museum
Serie: Forsvarshistoriske skrifter
Udgivelsesår: 2009
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.