• Tilbud
    Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle. 50% rabat på oprindelig pris. Før 150 kr. nu kun 75 kr.
    Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle. 50% rabat på oprindelig pris. Før 150 kr. nu kun 75 kr.

Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle. 50% rabat på oprindelig pris. Før 150 kr. nu kun 75 kr.

150,00 DKK
75,00 DKK

I over 25 år udgjorde de danske fregatter Peder Skram og Herluf Trolle rygraden i søværnets koldkrigsforsvar mod truslen fra øst. På linje med søværnets andre enheder håndhævede de dansk suverænitet og danske interesser både i hjemlige og internationale farvande og var forrest i feltet, når det drejede sig om deltagelse i øvelser med Danmarks allierede.

Med udgangspunkt i historien om Den Kolde Krig 1945-1989 fortæller historikerne Søren Nørby og Steen Schøn her historien om projekteringen og bygningen af fregatterne, samt de funktioner skibene havde i den hjemlige flåde og i alliancesammenhænge. Bogen er således både en indføring i Danmarkshistorien 1945-1990 og et stykke marinehistorie om to af den danske flådes største fartøjer. Derudover beskriver bogen, hvordan det var at leve og arbejde ombord på de to fregatter. 

Forfatterne har gennemgået forsvarets og andre relevante arkiver samt pressens dækning og indhentet vidnesbyrd fra et stort antal tidligere besætningsmedlemmer.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34561
Periode: Nyere tid
Sideantal: 200
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos og tegninger i s/h og farve
Mål (BxH) i cm: 18 x 25
Forfatter: Søren Nørby, Steen Schøn
Forlag: Statens Forsvarshistoriske Mueum
Serie: Forsvarshistoriske skrifter
Udgivelsesår: 2006
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.