• Københavns befæstning - Til fædrelandets forsvar
    Københavns befæstning - Til fædrelandets forsvar

Københavns befæstning - Til fædrelandets forsvar

399,00 DKK

Dette er historien om et af Danmarkshistoriens største og mest omstridte forsvarsværker. Københavns Befæstning, der blev opført fra 1885-1894, var ikke mindst et svar på de nye sikkerhedspolitiske udfordringer, der meldte sig efter det traumatiske nederlag i 1864.

Da 1. Verdenskrig brød ud i 1914, blev Københavns Befæstning gjort klar til kamp og bemandet med næsten 50.000 soldater. Krigen kom aldrig til Danmark. Til gengæld viste den, at tiden og den teknologiske udvikling var løbet fra befæstningen, og i 1920 blev Københavns Befæstning nedlagt som forældet. 

I denne første samlede fremstilling af Københavns Befæstnings militære historie fortælles om Danmarks sikkerhedspolitiske problemer i spillet mellem stormagterne og den rivende militærteknologiske udvikling i årene op til 1. Verdenskrig; om de forsvarspolitiske overvejelser bag anlægget, om den planlagte anvendelse af Københavns Befæstning i kamp og om de centrale aktører i en dramatisk periode af Danmarkshistorien. 

Københavns Befæstning er skrevet af en gruppe historikere tilknyttet Statens Forsvarshistoriske Museum. Seniorforsker Jens Ole Christensen, seniorforsker Michael H. Clemmesen, museumsdirektør Ole L. Frantzen, museumsinspektør Michelle L. Hjortgaard, museumsinspektør Martin Jespersen og museumsinspektør Anders Thorkilsen. 

 

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35178
Periode: Nyere tid
Sideantal: 336
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 23 x 28
Forfatter: Jens Ole Christensen, Michael H. Clemmesen, Ole L. Frantzen, Michelle L. Hjortsgaard, Martin Jespersen, Anders Thorkilsen
Forlag: Statens Forsvarhistoriske Museum og Gads forlag
Udgivelsesår: 2012
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.