• Krigen i Østersøen 1939-1945 - Østersøområdet: Krigen til søs, til lands og i luften - og på de bon
    Krigen i Østersøen 1939-1945 - Østersøområdet: Krigen til søs, til lands og i luften - og på de bon

Krigen i Østersøen 1939-1945 - Østersøområdet: Krigen til søs, til lands og i luften - og på de bon

299,00 DKK

Under Anden Verdenskrig var Østersøen en af krigens blodige kamppladser. I krigens første år tilkæmpede den tyske flåde sig kontrollen over området, der kom til at spille en central rolle i den tyske krigsindsats. Herfra kunne den tyske flåde støtte den tyske hærs kampe, sikre vigtige forsyninger af jernmalm fra Sverige og uddanne de vigtige besætninger til de tyske ubåde.
I krigens sidste tid var området præget af en række kampe under tyskernes forsøg på at evakuere over to millioner soldater og civile fra de områder i øst, som Den Røde Hær løb over ende. Evakueringen skete ikke uden tab, og i de første måneder af 1945 var Østersøen skueplads for nogle af verdenshistoriens største skibsforlis. Alene ved sænkningen af passagerskibet Wilhelm Gustloff den 30. januar 1945 mistede op mod 10.000 mennesker livet i den kolde Østersø.
Krigen i Østersøen var en krig tæt på Danmark, men begivenhederne her blev for mange overskygget af krigens gang i andre dele af verden. Det rådes der bod på med denne bog, der også beskriver det ofte indviklede diplomatiske spil, som foregik mellem Tyskland, de tyskbesatte områder i f.eks. Danmark, Finland, Sovjetunionen og det neutrale Sverige - forhold, der skiftede fra ven til fjende i takt med krigens udvikling. Sveriges helt egen opfattelse af neutralitetsbegrebet får en særlig omtale.
Bogen er rigt illustreret med over 100 kort og fotos, hvoraf mange ikke tidligere har været offentliggjort.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34140
Periode: Nyere tid
Sideantal: 256
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 20,3 x 27,5
Forfatter: Poul Groos
Forlag: Forsvarsakademiet
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.