• Med fup og faldskærm - Roland Olsens Krigsdagbog
    Med fup og faldskærm - Roland Olsens Krigsdagbog

Med fup og faldskærm - Roland Olsens Krigsdagbog

278,00 DKK

Det er velkendt, at der efter 2. verdenskrig var kritisk fokus på det danske politis rolle under krigen. Men nu sættes der yderligere fokus på denne del af vores historie, og tilmed fra en af de centrale personer i toppen af politiet. Kernen i bogen er kriminalassistent Roland Olsens dagbøger fra krigens tid, som er redigeret og kommenteret af bogens forfatter, Hans Elfelt Bonnesen.

I dagbøgerne fortæller Roland Olsen meget detaljeret om hvordan politiets ledelse samarbejdede tæt med den tyske besættelsesmagt. Og Roland Olsen fortæller hvordan han selv og andre politifolk modsat sørgede for, at informationer tilflød modstandsbevægelsen. Roland Olsen måtte 23. august 1943 flygte til Sverige og senere England, hvor han blev uddannet med indblik på indsættelse i Danmark når tyskerne havde tabt krigen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34086
Periode: Nyere tid
Sideantal: 289
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 16 x 23
Forfatter: Hans Elfelt Bonnesen
Forlag: Forlaget Lennart Weber
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer