• Tilbud
    Mod fornyelsen af Københavns forsvar 1915-18. 50% rabat på oprindelig pris. Før 100 kr. nu kun 50 kr.

Studiet af de militære sider af Københavns nyere befæstning har længe ligget hen i mørke uagtet materialet til belysning af emnet er enormt. I denne bog om fornyelsen af Københavns forsvar 1915-18 belyses hidtil upåagtede sider af fæstningens historie.

Fremstillingen falder i to afsnit.

Først fortælles om opbygningen af Københavns luftforsvar 1915-18. Der redegøres detaljeret for tilvejebringelsen af nyt og gammelt skyts til byens luftforsvar, der skulle forhindre, at Danmarks hovedstad lå blottet over for et tysk luftbombardement, som var en reel trussel i 1917. Begivenhederne sættes i en indenrigs- og udenrigspolitisk sammenhæng, og der trækkes en lige linje til 9. april 1940, hvor det overfald på Danmark, som kunne have fundet sted i 1917, blev til virkelighed.

Andet afsnit skildrer, hvorledes hæren gjorde en stor indsats for at tilvejebringe tungt feltskyts til støtte for det fremskudte forsvar af Københavns befæstning. Indsatsen stod imidlertid ikke mål med resultatet, for forsvarsminister P. Munch forhindrede med stor behændighed, at man fik held med sit forehavende.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 17,3 x 24,5
Forfatter: Michael H. Clemmensen, Anders Osvald Thorkilsen
Forlag: Statens Forsvarshistoriske Museum
Serie: Forsvarshistoriske skrifter
Udgivelsesår: 2009

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.