• Nationalmuseet - Prinsens Palæ
    Nationalmuseet - Prinsens Palæ

Nationalmuseet - Prinsens Palæ

98,00 DKK

Nationalmuseet er meget mere end et museum fyldt med historiske genstande. Det er en historie i sig selv. Det sandstensfarvede hus, der ligger mellem Christiansborg Slot og Københavns Rådhus, ser umiddelbart fuldstændig helstøbt ud. Men det har faktisk en meget lang og omskiftelig historie.

Nationalmuseets bygning, Prinsens Palæ, har været købmandsgård, kongeslot, bolig for kronprinsen og den kongelige familie, og den har givet rum til atelierer, retssale og lærde selskaber. I 1849 blev bygningen endelig øremærket som ”Opholdssted for Statens Samlinger” – det vi nu kender som Nationalmuseet. Den bygning, der i dag rummer museet, blev til i 1743-46, da arkitekten Nicolai Eigtved stod for ombygningen af den oprindelige købmandsgård. Palæet blev opført i fransk rokokostil og var oprindeligt tænkt om bolig for kronprinsen, den senere Frederik V. Bygningen er siden udvidet dels af Lauritz de Thurah i 1750erne, dels af Mogens Clemmensen i 1930erne. Den seneste ombygning fandt sted omkring 1990 ved Gehrdt Bornebusch, hvor Nationalmuseet blandt andet fik et nyt glasoverdækket indgangsparti, en biograf, en forbindelsesgang mellem den gamle og den nye del af museet samt en stor udstillingshal, Egmonthallen, til midlertidige udstillinger.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34246
Periode: Nyere tid
Sideantal: 84
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 21,2 X 21,2
Forfatter: Ulla Kjær
Forlag: Nationalmuseet
Serie: Nationalmuseets vejledninger
Udgivelsesår: 2011
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her