• Sukker og guld - Historien om De Dansk vestindiske Øer og deres guldsmede indtil 1917
    Sukker og guld - Historien om De Dansk vestindiske Øer og deres guldsmede indtil 1917

Sukker og guld - Historien om De Dansk vestindiske Øer og deres guldsmede indtil 1917

375,00 DKK

I midten af 1600-tallet begyndte dansk-norske skibe at sejle på Vestindien, og i 1672 lykkedes det for det nyoprettede Vestindisk Kompagni at etablere en koloni på Sct. Thomas. Efter en vanskelig start kom produktionen af sukker efterhånden i gang, og i 1718 tog man trods engelske protester den noget mindre naboø Sct. Jan i besiddelse. I 1733 købtes den lidt fjernere beliggende Sct. Croix af franskmændene.

I næsten 250 år vajede det danske flag over De Dansk-vestindiske Øer. ’Sukker og Guld’ fortæller øernes historie gennem denne periode og beretter yderligere om de guldsmede, der havde deres virke på øerne i danskertiden. Bogen kan læses som en historisk beretning om dansk virke i troperne gennem 250 år, som en registrant over de guldsmede, der virkede der i denne periode, eller som begge dele. Den er forsynet med talrige billeder, som bidrager til belysningen af en væsentlig periode i dansk historie.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34285
Periode: Nyere tid
Sideantal: 432
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 24 x 31,5
Forfatter: Bent Knie-Andersen
Forlag: Nationalmuseet
Udgivelsesår: 2015
Sprog: Dansk og engelsk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.