PNM vol. 21: The Story of the Drinking Horn - Drinking Culture in Scandinavia during the Middle Ages

The book tells the fascinating story of drinking horns in Scandinavia and Northern Europe from Classical Antiquity up to the 19th century. With special emphasis on the Middle Ages the text describes the ceremonial use of drinking horns and presents the large collection at the National Museum of Denmark. The study includes written sources and literature as well as depictions of drinking horns in art.

A certain magical sphere surrounds the use of drinking horns throughout history, and dramatic tales and stories are attached to several of them. This is probably the reason for the magnificent mountings and stands in gilt silver and bronze, which characterize the drinking horns from the Middle Ages.

Periode: The Middle Ages
Indbinding: Hardcover
Illustrationer: Drawings and photos in b/w and colour
Mål (BxH) i cm: 21,5 x 30
Forfatter: Vivian Etting
Forlag: Syddansk Universitetsforlag/The National Museum of Denmark
Serie: PNM
Udgivelsesår: 2013
Sprog: English

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.