• Tilbud
    Poul Løwenørn 1751-1826. 50% rabat på oprindelig pris. Før 100 kr. nu kun 50 kr.
    Poul Løwenørn 1751-1826. 50% rabat på oprindelig pris. Før 100 kr. nu kun 50 kr.

Poul Løwenørn 1751-1826. 50% rabat på oprindelig pris. Før 100 kr. nu kun 50 kr.

100,00 DKK
50,00 DKK

De danske stræder hører til de mest befærdede i verden. Vort næringsliv er afhængigt af den transport, som søen giver mulighed for. Ikke alene vor egen skibsfart, men også den udenlandske, der benytter de danske stræder, er derfor afhængig af den sikring af sejladsen, der er gennemført.

Den moderne farvandssikring omfatter bl.a. udgivelse af pålidelige søkort og farvandsbeskrivelser, vedligeholdelse af fyr og sømærker, et velfungerende redningsvæsen og lodsvæsen, samt gode havnefaciliteter. Farvandssikringen i de danske farvande blev først rigtigt en realitet, da det lykkedes søofficeren Poul Løwenørn (1751-1826) d. 22. oktober 1784 at få grundlagt Søkort-Arkivet, hvis opgave det var at udsende pålidelige søkort, hvad der dengang hidtil havde været en mangelvare. På dette tidspunkt fandtes en tilsvarende institution kun i Frankrig. Arbejdet med søkortene fik Løwenørn til gennem en energisk pionerindsats at organisere et fyrvæsen, et vagervæsen og et lodsvæsen samt forbedre de danske havne. Dette skete alt sammen omkring 1800.

I anledning af 200-året for oprettelsen af Søkort-Arkivet, hvis funktion i dag er videreført af Farvandsdirektoratets Nautiske Afdeling, er denne bog om Løwenørn udsendt. Den fortæller om Løwenørns afvekslende liv og hans utrættelige virke for at sikre skibsfarten og de søfarende.

Bogen er samtidig et væsentligt bidrag til den upåagtede danske maritimhistorie.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34936
Periode: Nyere tid
Sideantal: 223
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 17,5 x 24
Forfatter: Hans Chr. Bjerg
Forlag: Farvandsdirektoratet
Udgivelsesår: 1984
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.