Johannes V. Jensen: Kongens Fald

Romanen udspiller sig i begyndelsen af 1500-tallet i krisen omkring Christian II. Vi møder bogens egentlige hovedperson, bondesønnen Mikkel Thøgersen, som ung studerende i København. Her ser han den unge konge, hvis liv han kommer til at følge på tætteste hold under de historiske tilspidsede omstændigheder - så tæt. at han til sidst ender sine dage som kongens medfange på Sønderborg Slot.

Bogen er kåret som det 20. århundredes bedste danske roman.

Johannes V. Jensen modtog Nobelprisen i litteratur 1944.

Periode: Middelalder
Indbinding: Indbundet