Kongen og munken - Tro, håb og kærlighed der forvandlede Danmark

Kong Hans lider i år 1500 et skæbnesvangert nederlag under et blodigt erobringstogt, og rygtet om kongens fiasko fører til oprør i Danmark, Norge og Sverige – og baner vejen for hans søn, der krones som Christian 2. af Danmark.  Men også han falder i unåde, da han forelsker sig lidenskabeligt i den smukke – men borgerlige – Dyveke. Kun et forlorent ægteskab med kejser Karl 5.’s purunge søster Elisabeth redder delvis hans ære.

Yderligere svækkes Christian 2.’s opbakning, da han begynder at omgås den tyske munk Martin Luther, der får hans loyalitet over for den katolske kirke til at vakle. Snart har han både den tysk-romerske kejser og paven på nakken.
Ind på scenen træder den danske munk Hans Tausen, der sammen med kong Christian og Martin Luther kommer til at spille en hovedrolle i Reformationens indførelse i Danmark. Imod alle odds og med livet som indsats kæmper de hver især for et nyt og bedre Danmark.
Tegnet af Thierry Capezzone og Vince Deporter.

Periode: Middelalder
Indbinding: Indbundet