• Det kristne Europas fødsel - Sankt Bonifacius
    Det kristne Europas fødsel - Sankt Bonifacius

Det kristne Europas fødsel - Sankt Bonifacius

268,00 DKK

Hvordan er vi blevet det folk vi er? Hvem kan vi takke, når vi kigger på vores værdier, kultur, religiøsitet og arvegods?

Bonifacius (ca. 674-754) er en nøglefigur i skabelsen af det kristne Europa, hvis eksistens krævede hårdt arbejde og i Bonifacius’ tilfælde en martyrdød i Frisien. 

Han begyndte livet i England, hvor hans navn var Wilfrid, og som ung blev han hengiven til lærdom og klosterliv. Men i begyndelsen af 30’erne tog Wilfrid som missionær til det europæiske kontinent, hvor han ændrede sit navn til Bonifacius (den der laver gode ting) for at virke mere tilgængelig for sit publikum, men mødte hård modstand fra frisernes hedenskab. 

Den frankiske kirke som Bonifacius mødte var indelukket og ikke interesseret i missionsarbejde, men han tog til Rom for at bede paven om hans velsignelse til fortsat mission i Nordeuropa. Pave Gregor 2. gav tilladelsen. Missionsmarken var hvad vi i dag kalder Tyskland, og senere fik Bonifacius titlen, Tysklands Apostel. Bonifacius er vigtig i en dansk sammenhæng, fordi han forbandt Nord- og Sydeuropa og skabte kontakter mellem Rom og Tyskland og skabte grundlaget, der muliggjorde, at Ansgar senere kunne påbegynde den lange proces med at kristne danerne.

Bonifacius søgte reform og undervisning for folket og skabte grundlaget for det nye kristne Europa, som blev til under Karl den store.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34609
Periode: Middelalder
Sideantal: 285
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 15,5 x 23
Forfatter: Brian Patrick McGuire
Forlag: Alfa
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.