• Det stockholmske blodbad 1520 - Massakren der rystede Norden - Tilbud nu kun 148 kr, før 268 kr
    Det stockholmske blodbad 1520 - Massakren der rystede Norden - Tilbud nu kun 148 kr, før 268 kr

Det stockholmske blodbad 1520 - Massakren der rystede Norden - Tilbud nu kun 148 kr, før 268 kr

148,00 DKK

Ifølge historiebøgerne begik Christian d. 2. i november 1520 en af de mest omtalte forbrydelser i de skandinaviske landes historie: Efter en kort skueproces lod kongen 80-90 svenske adelsmænd, præster og borgere henrette, hvorefter ligene blev brændt. Ofrene var lokket til den svenske hovedstad med løfte om frit lejde og festlig kongekroning.

Blodbadet cementerede fjendskabet mellem de to nordiske broderfolk, og lige siden har man diskuteret, hvad der dybest set lå bag Christian d. 2.’s vanvittige adfærd. – Eller var massakren udelukkende et produkt af en enkelt gal og afstumpet mands hjerne? Og, hvis svaret er ”nej”, hvem var da de øvrige bagmænd?

Sagen "genåbnes" her af professor Lars Ericson Wolke, og ifølge ham selv, er der intet nyt i beskrivelsen af det grundlæggende handlingsforløb på Stortorget d. 8-9. november, men hans analyse og fortolkninger, af det som skete, er det der gør bogen spændende. Bogen er seriøst historisk håndværk, men har samtidig form af indholdsmættet kriminalreportage. Læseren er med på gerningsstedet og følger hvordan forfatteren på nærmeste hold afdækker ondskabens tidløse anatomi.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 33992
Periode: Middelalder
Sideantal: 251
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 16 x 23,5
Forfatter: Lars Ericson Wolke
Forlag: Askholms Forlag
Udgivelsesår: 2009
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.