• Gådetale - Emblemer, symbolik, spejle
    Gådetale - Emblemer, symbolik, spejle

Gådetale - Emblemer, symbolik, spejle

399,00 DKK
’Gådetale. Emblemer, symbolik, spejle’ præsenterer nogle af de mest overraskende billeder, den kristne tradition har frembragt: emblemer. De er lidt oversete - og fortjener det slet ikke. Emblemer er hemmelighedsfulde som gåder og skal gættes. De er opfindsomme indtil det forskruede, morsomme, indimellem dybsindige og ofte af højeste kunstneriske elegance.
Emblemerne bygger den måske vigtigste bro fra de middelalderlige kalkmalerier til romantikkens og modernismens kunstformer. De er oplysningstidens og barokkens særlige billedsprog og har forbindelse til de udfordringer, renæssancens nye videnskaber og den efterfølgende oplysningstid stiller kristendommen overfor.
Bogen udfylder et hul i dansk kunsthistorie, såvel som i åndshistorie og teologi. Igennem mere end 250 år var emblemer en allestedsnærværende mode, udbredt over hele Europa og brugt på utallige måder. Efter længe at have levet næsten i glemsel er emblemerne de sidste 50-60 år blevet et højenergisk, internationalt forskningsområde, og 'Gådetale' er den første store danske indføring i denne genvakte symbolverden.
Bogen indeholder en rigdom af billedeksempler, og teksten er suppleret med en omfattende registrering af kristen symbolik.
Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36925
Periode: Middelalder
Sideantal: 418
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 18 x 25
Forfatter: Erik A. Nielsen
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2018
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.