• Adel - Den danske adel siden 1849
    Adel - Den danske adel siden 1849

Adel - Den danske adel siden 1849

299,00 DKK

Med grundloven i 1849 mistede den danske adel sine forrettigheder, og lensafløsningen i 1919 betød, at de danske godser mistede den helt centrale økonomiske, politiske, sociale og kulturelle rolle, som de hidtil havde indtaget i danmarkshistorien. Ikke desto mindre har vi fortsat i Danmark en adelsstand, som omfatter en større gruppe mennesker, både godsejere, advokater, skolelærere, bagere og mange andre.

Men hvad vil det egentlig sige at være adelig? Hvilken rolle spiller adelen, som bærere af en særlig kulturarv?

Denne pragtudgivelse fortæller historien om den danske adel siden 1849, hvilken rolle denne førhen helt centrale samfundsgruppe har spillet, efter at privilegierne forsvandt – politisk, kulturelt, økonomisk. Bogen er samtidig et portræt af en samfundsgruppe, som de fleste forbinder med herregårde, lange slægtsnavne og Billedbladets royale reportager, men som for langt de flestes vedkommende lever helt almindelige, gennemsnitsdanske hverdagsliv.
Undervejs møder vi Neergaard’er, Moltker, Brockenhuuser, Biller, Reedtz-Thotter, Rantzauer, Huitfeldter, Rosenvinger, Wedell’er og mange, mange flere.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34748
Periode: Nyere tid
Sideantal: 592
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 25,7 x 27,8
Forfatter: M.K.Jensen, K.J.V.Jespersen, A.Lowzow, J.Nevers, N.Clemmensen, D.Tamm, R.Andersen, N.Bartholdy, L.Bisgaard, H.C.Berg, H.Holstein, H.C.Johansen, J.Laursen, J.Mylius, J.F.Møller, B.Possing, C.P.Rasmussen, Mfl.
Forlag: Gads Forlag
Udgivelsesår: 2015
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.