• Danmark og kolonierne: Vestafrika - Forterne på Guldkysten
    Danmark og kolonierne: Vestafrika - Forterne på Guldkysten

Danmark og kolonierne: Vestafrika - Forterne på Guldkysten

349,00 DKK

I slutningen af 1400-tallet ankom de første europæere til Guldkysten, og i midten af 1600-tallet meldte Danmark-Norge sig ind i kampen for at få del i handelen med først guld og elfenben og senere med mennesker.

’Vestafrika – Forterne på Guldkysten’ fortæller historien om den danske tilstedeværelse, der var helt afhængig af de skiftende alliancer med rivaliserende afrikanske stater, som kæmpede om magten i området.

På højdepunktet i slutningen af 1700-tallet var der fem danske forter på Guldkysten, men i lange perioder balancerede de dansk-norske besiddelser på randen af katastrofen - plaget af sygdom, krig og intern splid. Og ambitionerne om at etablere en egentlig koloni på Guldkysten lykkedes aldrig for danskerne, som i midten af 1800-tallet overlod sine forter til briterne. Alligevel var Guldkysten en vigtig brik i det danske kongerige, idet forterne var hovedbase for den danske slavehandel fra Vestafrika. Godt 100.000 afrikanere blev ofre for denne handel.

’Vestafrika – Forterne på Guldkysten’ indgår i det kolonihistoriske standardværk ’Danmark og kolonierne’, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 39454
Periode: Nyere tid
Sideantal: 398
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i s/h og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 27,5
Forfatter: Per Hernæs, Ole Justesen, Pernille Ipsen, Erik Gøbel, Daniel P. Hopkins, Anne Mette Jørgensen
Forlag: Gads Forlag
Serie: Danmark og kolonierne
Udgivelsesår: 2017
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.