• Dansk skolehistorie bind 1 - Da læreren holdt skole - Tiden før 1780
    Dansk skolehistorie bind 1 - Da læreren holdt skole - Tiden før 1780

Dansk skolehistorie bind 1 - Da læreren holdt skole - Tiden før 1780

399,00 DKK

Dansk skolehistorie. Hverdag, vilkår og visioner gennem 500 år er et kulturhistorisk værk i fem rigt illustrerede bind. Værket fortæller skolens historie på en ny og anderledes måde og bringer læseren tæt på skolens hverdag i al dens mangfoldighed og på skiftende tiders debat om undervisning af børn.

Værkets bind 1, Da læreren holdt skole. Tiden før 1780, handler om skolegang fra senmiddelalderen og frem til 1700-tallets slutning. Også dengang, længe før 1800-tallets skolelovgivning, blev der nemlig organiseret undervisning for børn. Hvor mange år børnene gik i skole, og hvad de lærte, varierede dog meget alt efter, om de var drenge eller piger, rige eller fattige, og hvor i det vidtstrakte rige de voksede op. For de fleste børn fyldte arbejde en langt større del af deres barndom end skolegangen.

Men i 1700-tallet var basale kundskaber i læsning og kristendom blevet et krav til alle børn forud for deres konfirmation. Flere faste skoler blev etableret, men skolebygninger var ingen forudsætning for skolegang. Ofte var det tilstrækkeligt, hvis der var forældre, der ønskede deres børn undervist, og hvis der var en lærer, som var i stand til at holde skole.

Dansk skolehistorie henvender sig til alle med interesse for skolens farverige historie og til de mange mennesker, der i dag er med til at forme og forvalte de danske skoler: Lærere, forældre, administratorer og politikere.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34625
Periode: Nyere tid
Sideantal: 446
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 23 x 24,5
Forfatter: Charlotte Appel, Morten Fink-Jensen
Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Serie: Dansk skolehistorie
Udgivelsesår: 2013
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.