• Herremanden - En adelig families storhed og fald
    Herremanden - En adelig families storhed og fald

Herremanden - En adelig families storhed og fald

299,00 DKK

Beretningen om Emil von Holstein-Rathlou og hans familie er historien om en adelsfamilies storhed og fald.

I takt med at den danske adels position bliver mere truet i an¬den halvdel af 1800-tallet, stiller den sin stadig mere ødsle og ekstravagante livsførelse åbenlyst til skue med overdådig selskabelighed og prangende herregårde.

Det gælder også Emils familie. Men Emil er en farverig og sammensat personlighed. I hans person forenes den djærve jyske herremand med en sofistikeret livsførelse a la engelsk højadel. Han er konservativ aristokrat og nationalromantisk sværmer, en dannet vildmand, en patriarkalsk tøffelhelt, en nærig ødeland og en festlig tørvetriller.

I bogen følger vi Emil i opvæksten og på rejserne ud i den store verden. Vi følger ham som yngre mand, der bliver gift med kunstnerdatteren Sofy, får børn og overtager stamhuset efter sin far og dermed ansvaret for slægten og dens besid¬delser. Og vi hører om selskabeligheden på herregården Rathlousdal i Østjylland, om Emils erhvervelse af Hesselø og det eventyrlige liv, som udspillede sig der.

Men vi følger også familiens voksende problemer. Ubehageli¬ge konflikter bryder ud mellem Emil og Sofy på den ene side og først ansatte, siden søskende og børn på den anden. Det er et drama, som foregår for åbent tæppe og med rigelig dækning i aviserne. Herregården bliver forladt og forfalder, og tredive år efter Emils død bliver den revet ned.

Emil von Holstein-Rathlou levede fra 1849 til 1919, da ade¬lens sidste privilegier faldt bort. Hans livsforløb spænder dermed over den danske adels sidste storhedstid.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34745
Periode: Nyere tid
Sideantal: 220
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 20,5 x 27
Forfatter: Jesper Laursen, Eva Schmidt
Forlag: Gads Forlag
Udgivelsesår: 2013
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.