• Nyboder - Det frie folk 1750 - 1850
    Nyboder - Det frie folk 1750 - 1850

Nyboder - Det frie folk 1750 - 1850

299,00 DKK

De oprindelige enetages hvidkalkede1600-tals matrosboder i Nyboder havde blyindfattede små ruder, skodder, stengulv samt fælles åbent ildsted og hver husede to familier, en til gaden og en til gården. Husene opførtes under Christian IV i 1630’erne som en lille planlagt by for mandskab i Søetaten. Nyboder blev anlagt inden for voldene syd for Grønlands Plads nær Østerport.

Men fra 1700-tallet og 1800-tallet stod Søetatens bygmestre på Gammelholm for vedligeholdelse og nybyggeri i Nyboder, og arkitekter som Philip de Lange, Rosenberg, Harsdorff, Meyn, Boye Magens, Friis, Malling og Schmidth formede gennem 100 år området med de karakteristiske gule husrækker, som vi kender i dag.

I denne smukt illustrerede bog fortæller Ida Haugsted, som selv voksede op i Nyboder i 1940’erne-50’erne, den spændende historie om stedets omskiftelige historie, hvor der gennem flere hundrede år har boet folk med tilknytning til Flåden og Holmen.

Arkitekturfotograf Viggo Jørgensen har stået for mere end hundrede nyoptagelser, og Ida Haugsted har været på jagt i arkiverne efter oplysninger og historiske billeder af bygninger og folk fra Nyboder gennem tiderne.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34789
Periode: Nyere tid
Sideantal: 175
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 24 x 28
Forfatter: Ida Haugsted
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Udgivelsesår: 2013
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.