• Da vikingerne mødte korset
    Da vikingerne mødte korset

Da vikingerne mødte korset

249,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Det var en verdenspolitisk begivenhed, da danerkongen Harald Klak blev døbt under stor ceremoniel i 826. Klak havde brug for at alliere sig med Frankerrigets kejser, Ludvig den Fromme, men hvordan sikrede frankerne, at Klak og hans folk nu også tog den kristne tro til sig? Kejseren udvalgte den unge munk Ansgar fra eliteklostret i Corbie til at følge Harald Klak mod nord, ind i ukendt land, for at prædike budskabet.

Med stor indlevelse og gennem samtidige kilder følger Torben Bramming Ansgar på hans mission. Utrætteligt udbredte Ansgar ordet om Hvidekrist over for vikingerne og deres nordiske mytologi, og med taktik og tålmod lykkedes det ham at anlægge kirker i Ribe, Hedeby, Hamborg og Birka.

Ofte begrundes overgangen til kristendom i Danmark økonomisk og strategisk – fra kongen og nedefter. Ansgars betydning som apostel blandt folket har derimod været underbelyst. Men arkæologiske fund fra de senere år viser, at kristendommen har været langt mere udbredt blandt danerne på Ansgars tid end tidligere antaget. Ansgars mission lykkedes, og Danmarkshistorien skal skrives om. Med bogen her kastes der nyt lys over Ansgars afgørende rolle, da vikingerne mødte korset.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37147
Periode: Vikingetid
Sideantal: 281
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 15,1 x 21
Forfatter: Torben Bramming
Forlag: Kristeeligt Dagblads Forlag
Udgivelsesår: 2018
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her