• Da vikingerne mødte korset
    Da vikingerne mødte korset

Da vikingerne mødte korset

249,00 DKK

Det var en verdenspolitisk begivenhed, da danerkongen Harald Klak blev døbt under stor ceremoniel i 826. Klak havde brug for at alliere sig med Frankerrigets kejser, Ludvig den Fromme, men hvordan sikrede frankerne, at Klak og hans folk nu også tog den kristne tro til sig? Kejseren udvalgte den unge munk Ansgar fra eliteklostret i Corbie til at følge Harald Klak mod nord, ind i ukendt land, for at prædike budskabet.

Med stor indlevelse og gennem samtidige kilder følger Torben Bramming Ansgar på hans mission. Utrætteligt udbredte Ansgar ordet om Hvidekrist over for vikingerne og deres nordiske mytologi, og med taktik og tålmod lykkedes det ham at anlægge kirker i Ribe, Hedeby, Hamborg og Birka.

Ofte begrundes overgangen til kristendom i Danmark økonomisk og strategisk – fra kongen og nedefter. Ansgars betydning som apostel blandt folket har derimod været underbelyst. Men arkæologiske fund fra de senere år viser, at kristendommen har været langt mere udbredt blandt danerne på Ansgars tid end tidligere antaget. Ansgars mission lykkedes, og Danmarkshistorien skal skrives om. Med bogen her kastes der nyt lys over Ansgars afgørende rolle, da vikingerne mødte korset.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37147
Periode: Vikingetid
Sideantal: 281
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 15,1 x 21
Forfatter: Torben Bramming
Forlag: Kristeeligt Dagblads Forlag
Udgivelsesår: 2018
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.