Gåden om Kong Gorms grav. Historien om Nordhøjen i Jelling

Første bind af to om vikingekongernes monumenter. Bogen rummer en spændende beretning og giver en samlet fremstilling af den række arkæologiske undersøgelser, der i tidens løb er gennemført i Nordhøjen, ligesom forfatteren nyfortolker Oldsagskommissionens og Frederik 7.s fund fra forrige århundrede.Sandsynligvis er det Kong Gorm, der omkring 958-59 begraves i Nordhøjen, og sønnen Harald Blåtand, der forestår opførelsen af dette hedenske gravanlæg. Da Kong Harald få år senere antager kristendommen, flyttes faderens jordiske rester til en kristen grav under en stor trækirke, Harald Blåtand også lader opføre i Jelling. Det hedenske familiemonument bliver til et kristent sådant via udbygninger, symmetrisk placeret omkring en stor runesten prydet af et kristusbillede.

Periode: Vikingetid
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 24,5 x 33