Perlemageren fra Ribe - Historien, materialerne og teknikkerne

Arkæologiske fund af 1300 år gamle glasskår under Ribes Kunstmuseum lægger grunden til denne bog, der tager os med på en rejse tilbage til de første perlemageres liv på vikingernes markedsplads ved Ribe. Turen strækker sig over flere århundreder og går over Ravenna, Venedig, Aachen og handelsstaden Dorestad.

Thomas Risom er selv en dreven perlemager, der i en årrække har eksperimenteret med forskellige glastyper, ovne, værktøjer og metoder, for at kaste lys over, hvordan håndværket oprindeligt blev udført.

Periode: Oldtid til nyere tid
Indbinding: Indbundet