Alexandra. Prinsesse af Danmark. Dronning af England - Før 199 kr. nu kun 49 kr.

Den 10.marts 1863 bliver den danske prinsesse Alexandra gift med den engelske tronfølger, prinsen af Wales, senere Edward 7. Alexandra er ældste datter af prins Christian og prinsesse Louise af Glücksburg, senere Christian 9. og dronning Louise af Danmark.

Brylluppet er en mærkelig blanding af glæde og sorg, for brudgommens mor, dronning Victoria, er netop blevet enke. Ægteskabet er heller ikke uproblomatisk, for Edward er hende konsekvent utro med skiftende elskerinder. Alligevel bliver Alexandra ved hans side til hans død, og hun bliver den mest populære dronning, England nogensinde har haft.

Efter Edwards død flytter hun tilbage til Danmark, og de sidste år i hendes farverige og turbulente tilværelse, lever hun på Hvidøre i Klampenborg, hvor hun bor sammen med søsteren, den tidligere tzarina Dagmar.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid