• Apotekerens Gløgg
    Apotekerens Gløgg

Apotekerens Gløgg

38,00 DKK

Interessen for urter og andre planters betydning og brug gennem historien er stigende og mange inddrager folkemedicinen i deres hverdag. Ikke mindst dram og bitter, som i gamle dage ofte var de naturlige midler, når man havde brug for noget lindrende, opkvikkende eller beroligende, er mere populært end nogensinde.

Ideen om krydderier i varm vin stammer tilbage fra oldtidens grækere. Men fra slutningen af middelalderen blev det en tradition at opvarme, først cognac, men senere også vin og tilsætte lidt sukker. Fra midten af 1800-tallet begyndte gløggen, som vi kender den i dag, at blive en decideret juletradition, der var med til at varme kroppen og sjælen i årets mørkeste tid.

Denne gløgg-blanding er helt klassisk og består af kryddernelliker, kardemomme, galangarod, ingefær og kanel. Indholdet blandes med vodka eller snaps og trækker i fem dage. Herefter blandes med rødvin, evt. lidt honning og naturligvis mandler, rosiner og mere alkohol efter smag. Opskrift medfølger.

Krydderurteblandingen er den perfekte værtinde- eller ekstra gave og kommer i en lille plastikpose, pakket ind i groft gråt papir, inspireret af den måde som krydderier blev solgt i gamle dage hos købmanden eller apoteket.
Pakken består af tørrede krydderurter. Spiritus, vin, honning, mandler og rosiner er ikke inkluderet.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37735
Periode: Oldtid til nyere tid
Smagsprofil: Krydret varmt
Anvendelse: Varm drik ved jule/vintertid
Indhold: kryddernelliker, kardemomme, galangarod, ingefær, kanel
Opbevaring: Mørkt, køligt

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.