• Hippocras - krydderurteblanding
    Hippocras - krydderurteblanding

Hippocras - krydderurteblanding

38,00 DKK

Interessen for urter og andre planters betydning og brug gennem historien er stigende og mange inddrager folkemedicinen i deres hverdag. Ikke mindst dram og bitter, som i gamle dage ofte var de naturlige midler, når man havde brug for noget lindrende, opkvikkende eller beroligende, er mere populært end nogensinde. 

Hippocras-blandingen består af farin, kanel, sort peber, muskatnød, ingefær, kardemomme og kryddernellike. Indholdet blandes med rødvin og trækker i to dage. Nydes ved stuetemperatur. Drikken skulle efter sigende være særlig god til ældre mennesker om vinteren. 

”Drukket fastende en vintermorgen styrker og varmer den i særdeleshed en kold mave og er god for kolde sygdomme i hjerte og alle sener. Dog burde den ikke nydes af unge mennesker, da den udvikler stor hede i kroppen!” (Henrik Smid, 1557).

Krydderurteblandingen er den perfekte værtinde- eller ekstra gave og kommer i en lille plastikpose, pakket ind i groft gråt papir, inspireret af den måde som krydderier blev solgt i gamle dage hos købmanden eller apoteket.

Pakken består af tørrede krydderurter. Rødvinen er ikke inkluderet.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36238
Periode: Middelalder
Smagsprofil: Krydret
Anvendelse: Krydderier til fremstilling af krydret vin
Indhold: Farin, kanel, sort peber, muskatnød, ingefær, kardemomme og kryddernellike
Opbevaring: Tørt og mørkt
Mål (BxHxD) i cm.: 11 x 11

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer